Nieuwe mobiele oplader gekocht

De meeste mensen weten goed hoe ze hun Smartphone, tablet kunnen opladen, maar weinig mensen hebben gehoord over een mobiele oplader. Hiermee kunnen ze ook onderweg voorzien in de stroombehoefte als de batterij van het apparaat hun in de steek laat. Vooral bij de nieuwe Smartphone modellen komt dit geregeld voor. Met dit artikel proberen ik u uit te leggen hoe een lege accu van de telefoon is te voorkomen.

De accu van de Smartphone heeft niet voldoende capaciteit om de hele dag muziek af te spelen of spelletjes te spelen. Dat is geen probleem als u thuis bent en deze makkelijk kunt opladen via het stopcontact. Op het moment dat u buiten of onderweg bent vormt dit wel een groot probleem, waar gelukkig een oplossing voor bestaat. Met een mobiele oplader kunt u namelijk eenvoudig de telefoon opladen zonder gebruik te maken van een stopcontact.

Hoe werkt een mobiele oplader?
De powerbank beschikt over een sterke batterij die u eenvoudig kunt opladen met een normale adapter in het stopcontact. Dit duurt gemiddeld een paar uren, maar is afhankelijk van de capaciteit van de powerbank. De batterij slaat deze energie op. Als u een USB kabel van de Smartphone steekt in de USB poort van de powerbank zal de energie worden overgedragen van de externe batterij naar de accu van uw telefoon. Dit proces werkt volgens druppellading en duurt ongeveer een half uur om de accu tachtig procent op te laden. Daarna duurt het nog eens een half uur om de accu honderd procent vol te laden. Al met al werkt een powerbank dus vrij snel.

U moet wel opletten dat de specificaties van een powerbank overeenkomen met die van uw telefoon. Let bijvoorbeeld op het voltage, de capaciteit uitgedrukt in mAh en het aantal ampère. Indiende de specificaties niet overeenstemmen kan dit namelijk leiden tot overladen. Dit wilt u ten alle tijden voorkomen, aangezien dit de powerbank en de specifieke telefoon ernstig kan beschadigen. U kunt deze gegevens terugvinden in d gebruikshandleiding van beide apparaten.

Met een powerbank heeft u nooit meer last van een lege accu als u een dag op het strand bent of een wandeling maakt met een gps systeem. Vooral bij de huidige generatie telefoons is een mobiele powerbank van deze Powerbank webshop een welkom middel om een lege batterij te voorkomen.